Hallo, mijn naam is Judith van Doorn. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met de Duitse herders bij mijn vriendin thuis en zo is mijn liefde voor honden ontstaan. Op mijn 16e ging mijn grootste wens in vervulling met de komst van mijn eerste eigen hond. Het werd Sibo, een Duitse herder kruising, die bijna 14 jaar lang mijn grootste en trouwste vriend is geweest !

Twee maanden na het overlijden van Sibo kwam Bo in mijn leven, de toen 1.5 jaar oude kruising labrador/boerenfox van mijn toenmalige vriend. Na het beëindigen van deze relatie was het inmiddels heel vanzelfsprekend dat Bo bij mij zou blijven en zo werd Bo mijn sporthondje, waarmee ik 3 jaar lang aan dogfrisbeewedstrijden heb meegedaan.

In 2005 leerde ik tijdens de dogfrisbeesport Jeroen kennen, die met zijn 1.5 jaar oude pomeranian Georgie ook aan dogfrisbee was begonnen. Bo en Georgie zorgden ervoor dat wij sindsdien samen zijn en dat bij mij de mogelijkheid ontstond om van mijn hobby mijn beroep te gaan maken ! In januari 2009 werd ons gezinnetje compleet gemaakt met de komst van Flake, onze vrolijke onstuimige border collie. Helaas is Bo in oktober 2013, heel onverwacht, maar gelukkig wel in mijn bijzijn, overleden. Ze was bijna 14 jaar. Augustus 2017 overleed Georgie in het bijzijn van Jeroen. Zij is net als Bo zelf thuis ingeslapen en ook zij was bijna 14 jaar.

 

De eerste ideeën om een hondenuitlaatservice te beginnen ontstonden in 2005. Omdat ik eerst meer kennis van honden(gedrag) wilde hebben ben ik 2006 de opleiding tot kynologisch instructeur gaan doen, gevolgd door de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut en de opleiding tot erkend hondenuitlaatservice, allen aan de Gaus Academie te Lelystad. 

In 2016 ben ik begonnen met de basis opleiding hondenmassage om uiteindelijk verder te gaan met de opleidingen tot massagetherapeut allround, sport en shiatsu. Daarnaast heb ik diverse andere cursussen, lezingen en workshops gevolgd, deze staan hier onder vermeld in mijn CV. 

 

In 2008 heb ik het roer omgegooid en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Van 01-04-2008 tot 01-12-2019 heb ik een HondenUitlaatService gehad in Gorinchem e.o., met de naam HUS4Fun. Daarnaast ben ik in 2015 begonnen met het geven van workshops, o.a. steppen met hond, actief in het bos en hersenwerk voor honden. Later dit jaar hoop ik mijn hondenbaan te gaan voortzetten en mijn hondenmassage praktijk te gaan opstarten, met als aanvulling reiki, aromatherapie, hersenwerk en balans & coördinatie. 

 

Foto's: mijn eigen honden Sibo*, Bo*, Georgie* en Flake.