Eigen terrein

Na eerst drie jaar op openbaar terrein te hebben gelopen, heb ik sinds april 2011 de beschikking over een volledig omheind eigen terrein !

Het is een geweldig mini-bos van circa een hectare, waarop een grote afwisseling is van diverse soorten bomen en struiken, gras, wandelpaden, spannend kreupelhout en een heerlijke waterplas met zandstrandje. Ook de waterplas is volledig omheind, zodat deze bij koud weer of (onbetrouwbaar !) ijs veiligheidshalve afgesloten kan worden. In de warme zomermaanden is er volop schaduw op het landje. De bus staat tijdens de wandeling binnen de omheining en bij zonnig weer lekker in de schaduw en met de deuren open. Voor alle honden is er voldoende uitdaging in het FunBos, ze kunnen naar hartenlust wandelen, rennen, spelen, snuffelen, graven, zwemmen of gewoon even lekker relaxen.

Niet meer hoeven opletten dat de honden geen andere honden of mensen lastig vallen of dat ze weglopen van de groep. Geen zorgen meer om achtergelaten etensresten of zelfs barbecue afval, maar ook geen vreemde honden meer in de groep die voor onrust kunnen zorgen. Alle energie en aandacht die eerst daarin ging zitten, kan nu lekker in de honden gestoken worden en we kunnen nu lekker onbezorgd genieten van een uur in de mooie natuur.