Steppen met je hond

Steppen met Flake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Steppen met je hond. Samen actief bezig zijn, samen werken, samen genieten. Wie wil dat nou niet ?
Steppen is een goede workout voor zowel baas als hond.  Werken aan conditie, spieropbouw, z.n. gewichtsverlies,
maar ook lekker het hoofd leeg maken en ontspannen.

Om blessurevrij en veilig te kunnen steppen, ga je tijdens een workshop aan de gang met een goede stephouding,  techniek, diverse oefeningen om je vertrouwd te maken met de step en natuurlijk, last but not least, de noodstop ! Tijdens dit deel van de workshop/les wacht je hond in de auto of onder toezicht van een begeleider. Uiteraard kan je dit deel ook volgen als je nog geen hond hebt of als je hond er (nog) niet aan toe is om mee te gaan aan de step.

Pas als jij het steppen beheerst, komt je hond in beeld. Stap voor stap maakt je hond kennis met de step. Elke hond leert op zijn eigen manier en in eigen tempo. Je hond zal aangeven of hij het leuk vindt of niet, of hij in een lekker tempo mee wil draven of het juist graag rustig aan wil doen. Tijdens het steppen draagt je hond een goed zittende halsband of tuig. Slippende of corrigerende lijnen of tuigen zijn niet toegestaan.

Tijdens de les krijg je meteen de mogelijkheid om diverse merken en soorten steps uit te proberen, van heel sportief tot heel degelijk, zodat je weet naar wat voor step je op zoek kunt gaan nadat het stepvirus is toegeslagen ! Ook bij de aanschaf van een nieuwe step kunnen we je van dienst zijn, kijk onder het tabblad stepshop hoe je met korting een nieuwe step kunt bestellen.

Workshop:
Workshops worden gegeven aan groepen van circa 4 a 5  baas-hond-combinaties tegelijk. Ze worden gegeven  op diverse locaties. Wil je zelf een workshop organiseren met een vriendengroep, rashondengroep, hondenschool, o.i.d., informeer dan gerust naar de mogelijkheden.
Een workshop duurt circa 2 a 2.5 uur en de kosten zijn € 45,00 per baas-hond combinatie. Bij een workshop is het van belang dat je hond in de nabijheid van andere honden en mensen kan werken en dat je hond niet loops is. Voor data zie facebook of de workshop agenda op de website.

Privéles:
Wil je liever één op één les krijgen, of is je hond niet toe aan een workshop met meerdere honden tegelijk, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een privéles. Hierbij wordt je persoonlijk begeleid en is de lesinhoud volledig afgestemd op wat jij en je hond willen en kunnen. Intensief en effectief ! De duur van een privéles is circa 1.5 uur en de kosten zijn € 75.00. Uiteraard kan je hierbij ook gewoon alle steps uitproberen. Een privéles kan natuurlijk ook op een locatie bij jou in de buurt gegeven worden. Bij een afstand groter dan 10 kilometer vanaf Sleeuwijk, komen er bovenop de kosten van de les ook de kosten van de gereden kilometers a € 0.25 per kilometer.

11072913_1452164771741164_2752635596705212752_n 10418912_1452164775074497_2176053252966000203_n