Hersenwerk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hersenwerk bestaat uit puzzels waarin eten of voorwerpen zijn verborgen en die de zintuigen en het zenuwstelsel van honden prikkelen en daarmee de hersenen aan het werk zetten.

Maar bovenal: hersenwerk is plezier voor hond en baas ! Elke hond heeft behoefte aan mentale uitdaging, hersenwerk is een mooie manier om aan deze behoefte te voldoen.

Tijdens de workshop maak je met je hond kennis met verschillende soorten puzzels, van verschillende soorten materialen. Je zult zien dat het meer is dan alleen een leuke bezigheid of uitdaging. Dat elke hond zijn eigen voorkeuren en mogelijkheden heeft en zijn eigen manier van hersenwerken. Je leert hoe je een puzzel aan kan bieden, wat de stappen zijn voor de opbouw en waar je rekening mee dient te houden. Ook ga je zelf aan het knutselen om leuke puzzels te bedenken voor je hond, zodat je na de workshop thuis ook lekker verder kan gaan met hersenwerken. Je hebt geen dure spellen nodig om met je hond te hersenwerken, na deze workshop besef je dat je veel hersenwerk spullen zelf al in huis hebt en zie je in veel (goedkope) spullen die je in de winkels tegenkomt een leuk hersenwerkje voor je hond.

De workshop wordt gegeven door een gediplomeerd instructeur van “Hersenwerk voor honden” en zal plaatsvinden op het omheinde terrein van HondenUitlaatService HUS4Fun in Vuren, nabij Gorinchem. In de zomermaanden is hier veel schaduw te vinden onder de bomen.

Tijdens de gehele workshop blijven de honden aangelijnd. De workshop is daarom ook uitermate geschikt voor honden met een iets grotere persoonlijke zone. Omdat de honden lekker aan het werk worden gezet, zullen ze minder oog hebben voor de andere honden en de afleidingen om hen heen.

De workshop wordt gegeven in kleine groepjes, zodat er voldoende begeleiding is voor elke hond. De duur is circa 2 a 2.5 uur, voor drinken en lekkers tijdens de workshop wordt gezorgd.  De kosten zijn € 40.00 met hond of € 20.00 zonder hond.

Meer info over de geplande workshops is te vinden in de agenda op deze site of op de facebook pagina van DogSports4Fun:
https://www.facebook.com/dogsports4fun/?fref=ts

Opgeven en meer info kan via info@dogsports4fun.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA